Izgledajte mladje sa ovih 7 saveta

JOŠ OD KAD JE EVA UZELA TAJ ZALOGAJ JABUKE, LJUDSKA VRSTA JE BILA OPSEDNUTA LEPOTOM.

lepota

Istina je da započnemo proces starenja onog trenutka kad napustimo matericu. Svaki dan našeg života naša tela otklanjaju i regenerišu nove ćelije.

Brzina kojom se taj proces dešava kada smo deca veoma je drugačija od one kad ostarimo.

Svakodnevno ste bombardovani komercijalnim porukama i uputstvima za lepotu koji pokušavaju da vas navuku u verovanje da je najnoviji “ČUDOTVORNI” preparat ono što vam je potrebno da se borite protiv “HORORA” majke prirode.

ŽIVIMO DUŽE KAO CELI.

Pojedinačno, to može biti prokletstvo ili blagoslov, zavisno od vaše perspektive.
Najbolji put ka prirodnoj lepoti i zdravoj koži je da se brinete o onome što imate.

Zvuči jednostavno, zar ne? Istina je da vaša koža svakog dana izdržava bombardovanje okoline. Evo nekih naših omiljenih saveta za lepotu kako biste održali kožu svežom i zdravom:

voda
1: OSTANITE HIDRIRANI I TO UČINITE SA DOSTA VODE!

To ne znači gazirani sok, kofein ili bilo koja druga vrsta tečnosti. Gazirani sokovi (čak i dijet) imaju visoku koncentraciju natrijuma. Natrijum zadržava tečnosti. Potrebna vam je tečnost koja će hidrirati i očistiti vaše telo od toksina. Potrudite se da pijete najmanje 8 čaša dnevno!

uv zraci

2: ZAŠTITI KOŽU OD ŠTETNIH ULTRAVIOLET ZRAKA (UV).

Svi volimo sunce. Volimo biti na njemu i volimo da imamo lep ten. Istina je da se možete otrovati od previše sunca. UV zraci uzrokuju rak kože i ako to nije dovoljno loše, uzrokuju da vaša koža stari brže nego što bi trebalo, doprinoseći gadnim borama.

Ako se morate igrati na suncu, uverite se da koristite adekvatno sredstvo za zaštitu od sunca. Ne napuštajte kući bez te zaštite!

koža
3: ODRŽAVAJTE KOŽU ČISTOM.

Koristite meku toplu krpu. Koža ne zahteva trljanje. Tako ćete više oštetiti kožu nego joj pomoći.

bore

4: NAJBOLJI LEK ZA BORE JE DA IH NIKAD NI NEMATE!

Da li ste kao većina nas, i niste slušali svoju mamu kada vam je rekla da budete u hladovini, da se ispravite I da ne piljite….

zdrava
5: HRANITE SE ZDRAVO.

Znajući kako i šta da jedete, može se napraviti velika razlika u tome kako se osećate. Nepravilne navike u ishrani mogu uzrokovati depresiju, povećanje telesne težine, bolesti i uopsteno mrtvilo.

Povećanje telesne težine prouzrokuje da se koža istegne. Kako starite, gubi se elastičnosti i ostajete se sa opuštenom kožom.
Najbolje rešenje za ovo je održavanje odgovarajuće težine.

Pravilo za navike u ishrani je … ne jedite više kalorija nego što ih trošite. Ne dozvolite da prođe ni jedan dan a da ne radite nešto dodatno i fizički najmanje 30 minuta dnevno.

Ovo može biti tri desetominutne šetnje. Ili 30 minuta snažnog aerobika ili 12 minuta podizanja tegova i 18 minuta hoda.

Sreca
6: NE BRINITE BUDITE SREĆNI.

Srećan pogled na sve potstiče lučenje endorfina. Endorfini opuštaju kardiovaskularni sistem i citokine koji upozoravaju imunološki sistem da obrati pažnju u otkrivanju abnormalnosti kao što su ćelije raka.

Slušajte pažljivo sami sebe. Ako ste se od detinjsta spuštali sami sebe to može dovesti do negativnih osećanja I pretvoriti vas u pesimistu. Provedite nedelju dana u upisivanju fraza koje koristite u svom “samo-govoru”.

Verovatno ćete naći da ponavljate desetak ili više fraza iznova i iznova koji potkrepljuju tu negativnu sliku. Ako znate za njih, možete ih promeniti. Spoljna lepota i unutrašnja radost idu ruku pod ruku.

Evo nekoliko kratkih saveta za povećanje radosti, nadanja i optimizma koji će raditi bez obzira na vaše godine:

Napravite spisak od najmanje 50 sjajnih stvari koje vam se svakodnevno desavaju.

Puno se smejite. Isceli će vaše telo i um.

Otkrijte novi izazov svakog meseca.

Pokušajte da meditirate bar pet minuta svakog dana(I ja sam bio jedan od skeptika koji nisu bas verovali u ovo ali pomaže verujte mi, postoje razne aplikacije za android po meni najbolja je CALM ili jednostavno koristite youtube).

seks
7: SEKS POSLE 50-HAHA! KOLIKO JE VAS ODMAH PREŠLO NA OVO?

Važnost fizičke intimnosti zapravo zavisi od para. Alarmantan je broj muškaraca koji su se odrekli seksa nakon 60 godina, a mnoge žene osećaju da je njihov seksualni život gotov sa menopauzom. Srećom, to više nije slučaj.

Seks u srednjem dobu može zapravo postati bolji i zadovoljniji nego ikada ranije. Zrelost daje još par iskustva u ljubavi. Deca obično odrastu i napuste kući. Pritisak izgradnje karijere i svakodnevnog života obično je manje stresan nego u mlađim godinama.

Da li je lepota duboko u koži?

Odgovor je da i ne. To je paradoks, zar ne? Istinska lepota počinje iznutra. Zar ne želite da postoji neki način da se “vrda nos” i da vratite tu meku kožu koju ste imali kao dete? Pa, dok neko ne dođe do prave “Fontane mladosti”,zaglavljeni sa onim što imamo.

CERTAIN CONTENT THAT APPEARS ON THIS SITE COMES FROM AMAZON SERVICES LLC. THIS CONTENT IS PROVIDED 'AS IS' AND IS SUBJECT TO CHANGE OR REMOVAL AT ANY TIME.

Ostavite Komentar