Kako da spalite više kalorija za veći gubitak kilograma

Svi znaju da je potrebno da sagorimo više kalorija nego što jedemo, kako bi izgubili težinu.

Ali šta su kalorije? Zašto možemo smanjiti težinu sagorevanjem kalorija? Kako se kalorije spaljuju?

dijeta
Kalorija je jedinica za merenje toplote.

To je količina energije koja je potrebna za podizanje jednog mililitara vode za jedan stepen Celzijusa. Kalorija meri količinu toplote ili energije koja se oslobađa kada sagorite hranu.

Kalorije se spaljuju kroz složen proces koji oksidiše hranu svojim osnovnim komponentama. Na primer, ako spalite šećer, pretvoriće se u ugljen-dioksid. Međutim, u telu, hrana se pretvara u oblike energije.

Stoga, kada konzumirate hranu, hrana se razbija i skladišti kao masnoća ili glikogen (koji se čuva u ćelijama jetre i mišića) koji će kasnije biti spaljeni za energiju.

Vaše telo preferira da zapali glikogen kao svoj prvi izbor energije umesto telesne masti kada proširite energiju kao što je vežbanje.

dijeta
Što više mišića imate u vašem telu, više kalorija ćete spaliti.

Što više kalorija koje spalite, veća težina će se izgubiti. To je zato što su mišićne ćelije metabolički aktivne dok masti u telima nisu zato što masne ćelije nemaju mnogo funkcionalnosti i uglavnom su neaktivne.

Različite kategorije hrane sadrže različite količine kalorija. Na primer, gram proteina ili ugljenih hidrata ima oko četiri kalorije, a gram masti pakovanja ima devet kalorija.

mrsavljenje

Zbog toga nije neka nauka da što više masti jedete više kalorija koje će vaše telo čuvati.

Neki ljudi povećavaju brzinu metabolizma jedući mnogo manjih obroka dnevno umesto tri velika obroka.

Ako jedete 5-6 puta dnevno, nivo insulina je takođe bolje regulisan, a manje insulina će se zatim pretvoriti u masne kiseline.

Dakle, kako možete spaliti više kalorija i dodatno podići svoj metabolizam kako biste prirodno sagoreli više kalorija i telesnih masti? Jednostavan i efikasan način sagorevanja više kalorija je izgradnja više mišića kao što je već objašnjeno i vežbanje za proširenje energije i time spaljivanje više kalorija u procesu.

CERTAIN CONTENT THAT APPEARS ON THIS SITE COMES FROM AMAZON SERVICES LLC. THIS CONTENT IS PROVIDED 'AS IS' AND IS SUBJECT TO CHANGE OR REMOVAL AT ANY TIME.

Ostavite Komentar