Kako da starite ZDRAVO

MANJAK AKTIVNOSTI VAS MOŽE SPREČITI DA ŽIVITE ZDRAVO

Kada ne uživate u aktivnostima, možda ćete osećati zamor ili vam je teško da spavate noću. Kada se budite ujutro, možda se osećate umorno. Kao i mi, starost našeg tela se menja i moramo napraviti promene kako bi se prilagodili našim životima

spavanje

DOBAR NOĆNI SAN VAM POMAŽE DA RAZMIŠLJATE RACIONALNO

Dobar noćni san takođe povećava vašu energiju dok kontroliše težinu. Takođe možete doneti odluke sa manje stresa. Dobar san noću čini naš imunološki sistem jačim i nas čini zdravijima.

Istraživači su dokazali da je dobar noćni san neophodan za naše zdravlje. Istraživači su otkrili da nedostatak sna smanjuje hormone rasta u našim telima, jer menja mišiće na masti.

Opšte stanje spavanja je najvažnije, ali stoji iza aktivnosti. Da biste poboljšali svoje zdravlje, pokušajte da šetate svaki dan.

šetanje

ŠETANJE ĆE POMOĆI DA SE OPUSTE MIŠICI, SMANJUJE STRES I DEPRESIJU.

Ponavljajući ove stvari, će nam pomoći da spavamo duže i bolje. Dakle, kada se probudimo ujutru, osećamo se srećnije i odmornije.

Kada vežbate, dobijete dobar san, koji poboljšava metabolizam.

spavanja

Bez prave količine sna, naša tela žude za energijom.

 

Naše telo će osloboditi insulin ili glukozu u krvotok, što usporava metabolizam, ova akcija prouzrokuje da telo dobije na težini, umesto da kontroliše težinu.

Kada se osoba oseća iscrpljenom, osećaće se slaba i potisnuta od uživanja u aktivnostima, sto dovodi do dodatnih problema.

Spavanje kako treba balansira naša tela dajuci nam, više energije sto vodi do više aktivnosti koje će zadovoljiti naše potrebe za spavanje.

Šta izbegavati:
Da biste se smirili i osećali aktivno, morate smanjiti unos kofeina, nikotina, štetnih hemikalija, kao što su lekovi bez recepta koji vas drže budnim, alkoholom i tako dalje.

Hemikalije i supstance će vas održati budnim. Pokušajte da izbegnete da pijete nešto posle 8 časova. uveče. Nikotin treba izbegavati ako je moguće, ali ako morate pušiti, pokušajte da izbegnete pušenje posle 8 časova.

šetnja
POČNITE ŠETATI UJUTRU DA BI SE RAZBUDILI, TAKO POBOLJŠAVATE VAŠU ENERGIJU

Osećaćete se bolje jer su zglobovi dovoljno fleksibilni da se slobodno kreću. Osim toga, šetanje će vam pomoći u sagorevanju masti i kalorija.

Primetićete veliku promenu u tome kako se osećate ostatak dana. Počnite da šetate sporim stabilnim tempom koliko vam je udobno.

Svakog dana pomerite korak i hodajte više. Samo zapamtite da hodate polako I pravilno da ne bi gubili dah. Pođite u kratku šetnju pre i posle jela kako biste smirili svoje živce i sagorevali kalorije, to će vam dati energiju, osloboditi taj stres od dugog dana i pomoći vam da spavate.

MNOGO JE LEPŠE I ZABAVNIJE AKO IMATE NEKOGA DA IDE SA VAMA U ŠETNJU

Razgovaraj sa komšijama koje ne znaš i možda će poći s tobom. Samo pomisli o tome; Upoznaćeš se sa nekim novim, pričati o novim stvarima i  oslobodićeš se stresa i vežbati u isto vreme.

Kada hodate brzo, vaš srčani otkucaj će se povećati i mora se vratiti u normalu. Samo hodajte malo sporije i opustite se dok se ne vratite u normalu.

spavanje

AKO NE MOŽETE SPAVATI NOĆU I USTAJETE DA GLEDATE TV, UMESTO TOGA PROBAJTE DA ŠETATE MALO PO KUĆI.

Odradite istezanje ruku i nogu. Šetanje po kući može vas opustiti posebno kada su svi drugi u krevetu i možete se opustiti više.

CERTAIN CONTENT THAT APPEARS ON THIS SITE COMES FROM AMAZON SERVICES LLC. THIS CONTENT IS PROVIDED 'AS IS' AND IS SUBJECT TO CHANGE OR REMOVAL AT ANY TIME.

Ostavite Komentar