Kako izgubiti kilograme posle trudnoće

GUBITAK KILOGRAMA I SKLANJANJE TRUDNIČKE ODEĆE,JE NEŠTO ŠTO SVE NOVE MAME JEDVA ČEKAJU.

mama
Za većinu žena, trudničko salo je malo teže skinuti. Svaka žena je drugačija i ne postoji formula “jedna veličina za sve” za smanjenje težine stečene tokom trudnoće.

Međutim, postoje nekoliko smernica za gubitak težine koje će pomoći novoj mami, da se oseća sjajno i opet da nosi farmerke očas posla.

KOLIKO STE SE UGOJILI TOKOM TRUDNOĆE?

11 kilograma koje prosečna žena dobije tokom trudnoće izgleda manje više ovako:
-Beba-3,6 kilograma
-Placenta-0,7 kilograma
– Amniotska tečnost-0,9 kilograma
-Grudi -0,9 kilograma
-Materica-1,1 kilograma
-Ostalo je salo, volumen krvi i zadržavanje vode

Ako ste već imali malo prekomernu telesnu težinu kada ste prvi put zatrudneli, zapamtite da će se brojke na vašoj vagi povećavati skoro svaki put kada stanete na nju. Post ili dijeta bazirana na postu u toku trudnoće nikako nije dobra ideja.

LATINO TRADICIJA U TRUDNOĆI

trudnica

Jedna od najboljih latino tradicija tokom vremena odmah nakon porođaja je trenutna NA ili karantin. Majka će provesti četrdeset dana odmarati se s novorođenčetom nakon porođaja i samo brine o bebi.

Nova majka čak ne uzima u obzir probleme gubitka težine tokom ovog vremena. Ostali članovi porodice će održavati kuću i paziti na drugu decu.

Iako ovo možda nije praktično za većinu današnjih majki, ako imate rođake koji žive u blizini, bilo bi dobro da pratite neku verziju ove tradicije oseća ćete se kao nova žena nakon tih četrdeset dana oporavka (ili čak dvadeset).

 

HRANLJIVA DIJETA JE VAŽNIJA OD GUBITKA KILOGRAMA PRVIH ŠEST NEDELJA.

Trudnoća je čarobno i misteriozno vreme života i mnoge žene brinu o tome kako postići gubitak telesne mase nakon rađanja. Tokom prvih šest nedelja postpartuma, zdrava ishrana je mnogo važnija od dijete za gubitak težine.

Nastavite da jedete balans od voća, povrća, celih zrna, proteina, kalcijuma i gvožđa. Bez obzira da li dojite ili ne, vaše telo se još uvek oporavlja od trudnoće i rođenja, a uravnotežena ishrana će vam pomoći da se oporavite i osećate bolje mnogo brže.

Vaš lekar može vam preporučiti da uzmete vitamine gvoždja prvih šest nedelja nakon poroda, dok se vaše telo ne oporavi.

Ako dojite, još je važnije da imate dobro uravnoteženu ishranu, jer još uvek delite sve kalorije koje konzumirate. Ako brojite kalorije, žena koja dojii treba da konzumira istu količinu kao i pre trudnoće da bi zadržala težinu plus oko 500 kalorija.

Za mnoge, to znači oko 2500 do 2700 kalorija dnevno, što će pomoći proizvodnju mleka i omogućiti umereni gubitak težine od 0.2 kg nedeljno.

Nastavite da izbegavate ribu koja ima visoku koncetraciju metil zive dok ste na dijeti. Ostala hrana, kao što su suši, sirovi mlečni proizvodi, danas su manje rizična, ali i dalje treba preduzeti razumne mere opreza kako bi se izbegle bolesti koje se prenose hranom.

Mere predostrožnosti uključuju kuvanje mesa i živine do kraja, temeljito se pere svo posuđe za kuvanje, temeljito se pere svo voće i povrće i jedite samo sirove hrane poput sušija od pouzdanog izvora.

mame

ZDRAV GUBITAK KILOGRAMA

Osim dobrog osećaja i više energije, postoji mnogo motivatora za težnjom gubitka težine nakon trudnoće. Ako nosite više kilograma, imate veći rizik od dijabetesa, hipertenzije i kardiovaskularnih bolesti.

Gubitak težine poboljšaće vaše zdravlje ne samo sada, već može uticati i na vašu težinu u narednim godinama koje dolaze.

Studije su pokazale da su žene koje su dojile više od 12 nedelja i učestvovale u posleporođajnoj aerobik vežbi imale manju težinu 15 godina kasnije.

Prekomerna težina tokom trudnoće i neuspeh gubitka kilograma posle trudnoce. Gubitak težine posle trudnoće uključuje tri stvari: Ishrana, vežbe i rezultate pacijenta.

Uopšteno je teško izgubiti težinu bez vežbanja koja je deo programa za smanjenje telesne težine.

Ako dojite, dobar deo trudničke težine će se smanjiti prilično brzo. Ali ovo nije vreme da pokušate da izgubite težinu. Bez obzira da li dojite ili ne, vaše telo se neće oporaviti tako brzo ako drastično smanjite unos kalorija.

Ako ste pojeli mnogo slatkiša ili poslastica tokom trudnoće, možete početi da ih smanjujete. Ali u suprotnom, nema potrebe da se dodatni pritisak dijete dodaje u već stresni period za staranje o novorođenčadi.

 

PAŽNJA ZA VEŽBANJE

Šestonedeljna poseta nakon porođaja je jednostavna provera sa babicom ili doktorom. Bićete merene, proveravaće se krvni pritisak i biće vam postavljana pitanja o svim problemima. Verovatno ćete dobiti zeleno svetlo za vežbanje.

Većina negovatelja preporučuje čekanje do šestonedeljne postporođajne kontrole pre početka snažne vežbe, ali to je donekle proizvoljan vremenski okvir, zasnovan na tipičnom modelu porodiljske nege.

Ako se čini da vaši šavovi zarastaju i ako želite da budete aktivniji. Umerena vežba pre šestonedeljne posete ne bi trebala biti problem

Slušajte svoje telo. Nemojte preterivati. Počnite polako, a ako utvrdite da ste umorni ili se osećate neprijatno, smanjite nivo aktivnosti. Nema razloga da se ubrzava proces lečenja. Uvek će biti vremena za vežbanje i gubitka težine.

Ako patite od gojaznosti, vaš lekar će vam reći koju vrstu dijete i vežbanja treba da pratite nakon porođaja za gubitak težine.

mame

JEDITE ZA JEDNOG

Kada ste bili trudni, možda ste jeli više nego uobičajeno kako biste podržali rast i razvoj bebe. Prava ishrana je i dalje važna nakon što se beba rodi – posebno ako dojite – ali vaše potrebe i ciljevi su sada različiti.

Pravljenje mudrih izbora može pomoći zdrav gubitak težine nakon trudnoće. Fokusirajte se na voće, povrće i celo zrnu. Hrana sa visokim sadržajem vlakana – kao što su voće, povrće i cela zrna.

Ove namirnice vam pružaju mnogo važnih hranljivih sastojaka, a pomažu da se osećate sito duže. Drugi izbori bogati hranljivim sastojcima uključuju mlečne proizvode sa niskim sadržajem masti, kao što su obrano mleko, jogurt i sirevi sa malim sadržajem masti.

Belo meso, većina riba, pasulja ,govedine i svinjetine su dobar izvor proteina, kao i vitamini od cinka, gvožđa i vitamina B. Ova hrana će pomoći u programu za smanjenje telesne težine.

1. Izbegavajte iskušenje – kupujte zdravu hranu u prodavnici i ne držite grickalice u kući.
2. Jedi manje porcije – Ne pokušavajte da izglađujete sebe ili preskačete obroke. Samo secite na delove.
3. Jedite samo kada ste gladni – Bavite se nečime ako ste stalno gladni da ne razmilšljate o tome.
4. Pijte vodu pre obroka.

POČETAK VEŽBE

Dobra je ideja da počnete ići na kratke i lagane šetnje čim osetite da možete. Ako vreme dozvoljava, jednostavno ubacite bebu u kolica I idite na brze šetnje do parka, biblioteke, kafića u susedstvu ili bilo gde gde je prijatno hodanje. Ako imate pouzdanu bebisiterku, pridruživanje lokalnoj teretani bi bilo odlična ideja.

Najvažniji faktori u gubitku težine nakon trudnoće će biti strpljenje i upornost, zajedno sa razumnom, zdravom ishranom i planom vežbanja. Obično traje oko 6-12 meseci da bi se postigao ukupni gubitak težine nakon trudnoće.

CERTAIN CONTENT THAT APPEARS ON THIS SITE COMES FROM AMAZON SERVICES LLC. THIS CONTENT IS PROVIDED 'AS IS' AND IS SUBJECT TO CHANGE OR REMOVAL AT ANY TIME.

Ostavite Komentar