Proizvodi za negu tela VS zdrav zivot

Sa jedne strane, imamo kozmetičke kompanije i plastične hirurge koji nam govore “treba da kupujete kreme”, da se pumpamo botokosom ili kolagenom; da radimo liftinge, zatezanja itd.

Da budemo hrabri za moguće opasnosti kod terapija za zamenu hormona i da se  molimo za čudo.

Sa druge strane, prirodni zdravi pristup zagovara svesnost o ishrani i vežbanju, vrednosti antioksidanata, promeni tempa i stava zdravo telo, zdrav um.

starenje

Ako bi pratili svaki savet za negu kože,dijete, vežbanje itd. od raznih “stručnjaka” nikad iz kuće ne bi izašli.

 

Prosto rečeno niko od nas ne želi da umre čak ni milisekunde ranije nego što je to apsolutno neophodno, a koristi od dugovečnosti ne moramo da objašnjavamo.

Pa šta onda da radimo?
koža

Anti-Aging – naučni pristup

Čovečanstvo je napravilo neverovatno medicinsko otkriće …

Možemo učiniti da miševi  žive duže!

Da li ste iznenadjeni? Ako ste u poslu da eliminisanje štetočina, verovatno ste presretni…

Ok sada ozbiljno, studija o dugovečnosti pacova – i kako povećati dugovečnost – dala je zanimljive rezultate.

Naučnici sa Instituta za starenje Univerziteta u Floridi otkrili su da jednostavno smanjenje kalorija od 8% i umerene količine vežbanja mogu usporiti – a čak i obrnunti- efekte starenja kod pacova.

Veruje se (i na dobrom je putu da se dokaže) da je smrt ćelija i oštećenje organa povezanih sa starenjem uzrokovan određenim nestabilnim molekulima, oksidacijom ćelije i zapaljenjem.
koža

Dijeta sa kontrolom kalorija smanjuje zapaljenje(inflammation) i tako sprečava smrt ćelija.

Za nauku, najveći izazov je otkrivanje zašto starimo. Za sada se smatra da starenje može u određenoj meri biti uzrokovano zbog nemogućnosti replikacije ćelija koje stare, što je fenomen poznat kao “replikativna senescencija”.

Pošto ćelije izgube sposobnost replikacije (generalno izmedju 60-90 replikacija), imunološki sistem tela se oslabi, a rane sporije zarastaju, takodje tada bore počinju da se formiraju.

Anti-aging lekovi – vrsta koju će vaš lekar propisati – vrlo su ograničena. Najpoznatiji medicinski anti-aging lek je hormonska terapija zamene (HRT). Iako postoje dobri argumenti za i protiv HRT-a, jednostavna činjenica je da mi stvarno ne znamo dovoljno o ​​ovom tretmanu da kategorički kažemo da je to efikasan, a kamoli siguran.

koža
Kozmetika protiv starenja

Dok se naučnici bore da objasne proces starenja, kozmetičke kompanije stalno stvaraju nove načine da se bore protiv starenja.

Danas su na tržištu beskrajne kreme i mleka, I kompleti za borbu protiv starenja takodjei razna sredstva sredstva za bore.

Kozmetički preparati kao što su kreme za kožu verovatno neće biti označeni kao anti-aging.

Iako sa njima mogu da se usporavaju – a ponekad i da se povuku – vidljivi znaci starenja, one ni na bilo koji način ne doprinose dužem životu osobe.

Možda ćete izgledati bolje u vašem kovčegu, ali, pod kožom, vaše telo će se pogoršati na isti način kao i telo onoga ko nikada nije video unutrašnjost kozmetičkog salona.

To ne znači da za kozmetiku nema mesta u borbi protiv starenja.

Nema ničeg lošeg u lepoj koži samo budite umereni sa preparatima

koža
Duži život prirodnim putem

Možda ste čuli izraz “starost je stanje uma”. Na mnoge načine možemo videti da je to tačno.

Svi znamo ljude koji bi trebali biti u vrhuncu života ali, zbog okolnosti ili svog stava, vode život nekoga ko se čini mnogo starije.

Nasuprot tome, takođe sam siguran da svi poznajemo “penzionere” koji bi kako se kaže mogli volu rep da iščupaju.

Zašto je to tako?

Ako posmatrate ljude koji izgleda da još uvek imaju beskonačno snage dok stare, verovatno ćete primetiti da su ti ljudi veoma aktivni i da pristupaju svemu – čak i jednostavnim svakodnevnim stvarima – sa pozitivnim stavom.

koiža
Što više podsećate sebe na svoje godine, starije ćete se osećati.

 

Ako se neprekidno usredotočujete na negativno onda će i vaše zdravlje polako postati negativno.

To je prilično logično, svi znamo da smeh  čini da se osećamo bolje.

Zato je logično da trošenje većeg dela našeg vremena u nezadovoljnom ili depresivnom stanju negativno utiče na naše zdravlje i na naše telo.

Zaista, sve se vraća na onu staru izreku u zdravom telu, zdrav duh. To funkcioniše u oba smera.

Na primer, naučna činjenica je da sunčani dani pomažo u depresiji.

 

Vežba oslobađa endorfine koje nam pomažu da se osećamo dobro.

 

Dobra I zrdrava ishrana nam daje energiju i podstiče naš imunološki sistem da radi bolje.

Jedan važan faktor zdravog načina života, posebno u pogledu anti-starenja, je minimizacija stresa.

Postoji bezbroj negativnih neželjenih efekata od prevelikog stresa , pa sve što možete učiniti da ublažite stres je korisno.

Idite u mirne šetnje, okružite sebe pozitivnim ljudima, razmišljajte pozitivno i uverite se da imate dovoljno vremena za sebe.

Naučite da kažete ‘ne’ – ne možete biti sve za ljude.

Konačno, ishrana koja se sastoji od puno svežeg voća i povrća je neprocenjiva.

Zrna i orasi su takođe puni neophodnih proteina.

sokovnik

Kupite dobar sokovnik i pravite sveže voćne sokove.

Čista voda je takođe važna. Naša tela su 70% vode, pa je smisla piti najčistiju vodu. Dehidracija takođe ima negativan uticaj na energiju, pa ako ste stalno umorni, možda bi trebalo da probate da pijete više vode.

Činjenica je da u ovoj fazi nismo sigurni zašto ljudsko telo stari. Dok ne budemo bolje razumevanje o procesu starenja, nećemo biti u stanju da se efikasno borimo njega.

Uprkos ovome, šanse su to da, ako vodimo zdrav život i ponekad se prepustimo proizvodima protiv starenja kao što je kozmetika, imamo veće šanse da starimo graciozno.

Budda je lepo rekao: “Naše telo je dragoceno. To je naše sredstvo za buđenje. Pazite na njega. “

Do sada, čak i nauka ne može da pobedi taj savet.

CERTAIN CONTENT THAT APPEARS ON THIS SITE COMES FROM AMAZON SERVICES LLC. THIS CONTENT IS PROVIDED 'AS IS' AND IS SUBJECT TO CHANGE OR REMOVAL AT ANY TIME.

Ostavite Komentar